Zalain Krem, mantar tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Sertakonazol nitrat içeren ürünün ana maddesi budur. Yardımcı maddeler arasında ise TEFOSE 73 LAGRAFİL M – 2130, nipagin, vazelin yağı, gliserol mono ve farklı bileşenler bulunur. Zalain Krem vajinal mantar nedeni ile de kullanılabilir. Ancak bu durumda normal krem yerine vajina için olan muadil ilaçların tercih edilmesi gerekir. Zalain Krem, farklı deri hastalıkları için de önerilir ancak asıl amaç mantarların giderilmesidir.
Zalain Krem Ne İşe Yarar?
Zalain Krem kullananlar cilt problemi yaşayan kişilerdir. Özellikle mantar ve benzeri olan enfeksiyon ve bakteri oluşumları da Zalain Krem’in kullanılmasına neden olur. Hasta bölge üzerine direkt temas ettirilmesi gerekir. Kullanımı esnasında ellerin ve kullanılacak bölgenin temizliğine dikkat edilmelidir. Maya mantarları, dertofit mantarlar, kasık mantarı, vücut mantarı ve sakal mantarı gibi farklı mantar türlerinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca el mantarı için de önerilen bir kremdir.
Zalain Krem Nasıl Kullanılır?
Zalain krem kullananların 12 yaşından büyük olması gerekir. 12 yaşından küçük olanların Zalain Krem’i kullanması tavsiye edilmez. 12 yaşından büyük olan herkes doktor tarafından belirtilen biçimde kullanılabilir. Ayrıca aç ya da tok karnına olduğu fark etmeksizin krem istenildiği gibi kullanılabilir. Alkol kullanılması ile de bağlantısı yoktur. Zalain Krem kullanıldıktan sonra alkol tüketimi yapılabilir ancak yanında oral yol ile alınan bir ilaç kullanılıyor ise alkol tüketilmemeli. Zalain Krem kullanımı hasta bölgeye azar miktarda ve hafif hareketler ile sürülmelidir. Kremin cilde yedirilmesi de gerekir.
Zalain Krem’in Yan Etkileri Nelerdir?
Zalain Krem’in yan etkileri vardır ve kullanımında dikkat etmek gerekir. Kullanma sıklığı, miktarı ve süresi uzmanlar tarafından önerildiği şekli ile olmalıdır. Zalain Krem’in yan etkileri yüzde yüz geçerli değildir. Yapılan deneyler sonucunda her 100 kişide, her 10 kişide gibi kategorilere ayrılarak sıklık derecesi belirlenmiştir. Çok nadir ve sık sık karşılaşılan yan etkiler de mevcuttur ancak bunların yüzde yüz başınıza geleceği gibi bir durum söz konusu değildir. Zalain Krem’in yan etkileri şunlardır:
- Kızarıklık (geçici ve hafif)
- Eritematöz reaksiyon
- Kullanılan bölgenin hassaslaşması
- Kaşıntı
- Ağrı
- Kurdeşen
- Deri dökülmesi
- Su kabarcığı oluşması
- Şişlik
- Yanma
- Cilt renginde değişim
- Deri iltihabı
- Deride kuruma
Zalain Krem’in Muadili İlaçlar Nelerdir?
Zalain Krem’in özelliklerine sahip olan ve benzer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan farklı ilaçlar da vardır. Zalain Krem’in muadili ilaçlar eczaneden alınabilir. Muadili olan tüm ilaçlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmamakta. Sosyal güvencenize göre fiyatları değişkenlik gösterebilen bu eşdeğer ilaçlar şunlardır:
- Lotrimin sprey
- Travocort Krem
- Gyno Lomexin Vajinal Krem
- Oly Krem
- Tracovol
- Travazol Krem
- Troderm Krem
- Zalain Vajinal Krem
- Fuggy
- Fungoid Krem 15 G
- Izocort
- Fungajen
- Nitroderm TTS 10 Flaster
- Exelderm Krem 0.001 G
Piyasada aktif olarak bulunan eşdeğer ilaçların etken ve yardımcı maddelerine bakmanız önemlidir. Özellikle alerjiniz var ise kremlerin içinde bulunan maddeleri incelemeniz ya da doktorunuza alerjinizi belirtmeniz gerekir.
Zalain Krem’in Güncel Fiyatı Ne Kadar?
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan ilaç, eczaneden reçetesiz alınır ise 11,12 Türk lirası ödenmesi gerekir. Ancak sosyal güvenceniz Sosyal Güvenlik Kurumu ise reçeteli olduğu sürece ilaca ödeme yapmazsınız. E – reçete ile de alınabilen Zalain Krem’in aktif olarak satışı devam ediyor. Piyasada bulunan ürün herhangi bir eczaneden kolayca satın alınabilir. İlacı doktorunuza ya da aile hekiminize yazdırabilirsiniz. Zalain Krem’in fiyatı yüzde 2 jel için geçerlidir.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.