Lodine Nedir? Lodine Ne İşe Yarar?

Lodine ilaç etken maddesi Etodolak’tır. Lodin 300 mg film tablet, vücutta iltihaplanma ve ağrıya neden olan birçok biyolojik faktörü azaltan anti-enflamatuar ve ağrı kesici bir ilaçtır. Osteoartrit (artrit), romatoid artrit ve ankilozan spondilit, akut gut artrit ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı, diş ve diş eti iltihabına bağlı ağrı, ortopedik cerrahi semptom ve bulgularının Lodine tedavisinde kullanılır Şişlik ve ağrının neden olduğu şişlik ve ağrı, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma-burkulma-ezilmeler ve kadınlarda adet dönemi (dismenore) ağrıları gibi akut ve kronik ağrılar için. Aynı zamanda ateş düşürücü etkiye sahiptir.

Lodine 300 nedir?

Lodine, aktif bileşen olarak etodolak içeren film kaplı bir tablettir. Lodine, iltihaplanma ile karakterize durumların tedavisinde kullanılan ilaçlar (steroitsiz antiinflamatuvar) grubundadır.

Lodine ne için kullanılır?

Lodine, osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit ve akut gut artritinin semptom ve bulgularının tedavisinde ve akut kas-iskelet ağrısı, postoperatif (postoperatif) ağrı, dismenore (ağrılı menstrüasyon) tedavisinde endikedir.

Lodine Nedir? Lodine Ne İşe Yarar?

Lodine ne işe yarar?

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerdeki kıkırdak dokusunun yapısının bozulduğu, kıkırdak incelmesi, yıpranma ve hasarın meydana geldiği eklem hastalığıdır.

Romatoid artrit:

Yaygın olarak iltihaplı romatizma olarak bilinen iltihaplı, kronik iltihaplı bir eklem hastalığıdır ve eklemlerde esas olarak ağrı, şişme, sertlik ve işlev kaybına neden olur, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilir.

Ankilozan spondilit:

Omurga ile kaburgalar arasındaki eklemlerde ve omurgayı, koksiks ve pelvisi birbirine bağlayan eklemlerde sertleşme, hareket kabiliyetinin azalması veya kaybolması ile karakterize ağrılı, ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.

Akut Gut artriti:

Ayak parmaklarında, ayaklarda, bileklerde, dizlerde, dirseklerde, ellerde ve bileklerde ani ağrı atakları ile kendini gösterir. Çoğunlukla ayak başparmağını etkileyen bir artrit türü olan akut gut artriti, kandaki ürik asit artışına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır.

Lodine nasıl kullanılır?

Doktorunuz bu ilacı reçete ettiyse, ona göre kullanmalısınız. Tedavi sırasında daima doktorunuzun talimatlarına uyun. Yanlış kullanım ve talimatlar dışında kullanılması hastalığın seyrini olumsuz etkileyecek ve sağlığınıza zarar verecektir. Midede neden olabileceği tahrişi azaltmak için ilacın her dozunu tok karnına alın.

Günlük önerilen doz:

  • Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılır.

Doktorunuz rahatsızlığınızın ciddiyetine göre günlük doz aralığını ve miktarını belirleyecektir.

Hamilelik sırasında

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Lodine fetüse zarar verebilir. Hamileyseniz, hamilelik planlıyorsanız ve hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, Lodine kullanmayınız, doktorunuza başvurunuz. Tedavide gebe olduğunuzu fark ederseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız hemen doktorunuza danışınız.

Emzirme döneminde

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Lodine’nin anne sütünde olup olmadığı bilinmemektedir, Lodine alırken emzirmeyiniz.

Lodine’nin kullanılmaması gereken durumlar

  • Lodine’nin herhangi bir bileşenine alerjiniz varsa,
  • Aspirin veya Lodin içeren ilaç grubundan herhangi bir ilaca karşı şiddetli bir alerjik reaksiyon yaşadıysanız (örneğin: ibuprofen, selekoksib) (örneğin, şiddetli deri döküntüsü, kurdeşen, nefes almada zorluk, alerji nedeniyle bronşiyal daralma şişmesi) burun, baş dönmesi)),
  • Ciddi, bazen ölümcül kalp ve kan damarı problemleri (örneğin kalp krizi) için artmış riske neden olabilir. Kalp problemleriniz varsa, kalp yetmezliğiniz varsa veya uzun süredir Lodine alıyorsanız risk daha yüksek olabilir. Yakın zamanda by-pass kalp ameliyatı geçirdiyseniz veya yakında olacaksanız,
  • Hamileliğinizin son 3 ayı içindeyseniz,
  • Mide ülseriniz varsa veya geçmişte mide ülseri geçirdiyseniz.

Lodine yan etkileri

Karın ağrısı, nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik olması durumunda hemen doktorunuza danışınız.

Baş dönmesi, sinirlilik, depresyon, halsizlik, yorgunluk, bulanık görme, kulak çınlaması, titreme, ateş, kaşıntı, kızarıklık, sık idrara çıkma, mide ekşimesi, bulantı, ishal, kabızlık yaygın yan etkilerdir.

Yorum yapın