Contractubex yara, yanık, ameliyat ve kaza izlerinin giderilmesi için kullanılır. Ülser tedavisinde de tercih edilen ilacın etken maddesi extractum cepea’dır. Ayrıca içerisinde heparin ve allantoin maddeleri de yardımcı madde olarak alır. Contractubex Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan ilaçlar arasında yer almaz. Bu neden ile reçeteli ya da reçetesiz olması fark etmeksizin orijinal fiyatı ödenir.
Contractubex Ne İşe Yarar?
Contractubex cilt üzerindeki farklı nedenlere bağlı olarak oluşan izlerin giderilmesinde kullanılan bir kremdir. Ameliyat ve yara izleri için sık sık tercih edilen bir krem olan Contractubex, doğum sonrası da önerilen bir ilaçtır. Contractubex ayrıca sivilceler ve sivilcelerin sebep olduğu lekelenme problemi için de kullanılabilir. Contractubex kullananlar genellikle bu problemlere sahip kişilerdir ve düzenli kullanım ile sonuç elde edebilirler.
Contractubex Nasıl Kullanılır?
Contractubex’in kullanımı için önerilen yöntemin dışına çıkılmaması tavsiye edilir. Contractubex’in kullanılmasında ayrıca uygulanacak bölgenin temiz olması gerekir. Kişinin elleri de kremi kullanmadan önce temizlenmeli ve durulanmalıdır. Krem kullanıldıktan sonra da aynı yıkama işlemi tekrarlanmalıdır. Contractubex’in kullanımı, kullanım nedenine de bağlıdır. Örneğin yara ya da ameliyat izi gibi sebepler ile kullanılıyor ise günde 2 kere uygulanması önerilir. Derin izler için kullanılıyor ise ilaç ilgili bölgeye sürüldükten sonra üzeri gazlı bez ile sarılabilir.
Contraxtubex eğer sivilce için kullanılıyor ise bu durumda geceleri sürülmesi önerilir. Uyumadan önce cildin temizlenmesi ve ardından kremin uygulanması yeterli bulunur. Contractubex kullanımına bağlı olarak doz miktarı da doktor tarafından önerilir.
Contractubex’in Yan Etkileri Nelerdir?
Contractubex’in yan etkileri olası yan etkiler grubunda yer alır ve çok sık, yaygın ve nadir olmak üzere alt kategorileri bulunur. Contractubex’in yan etkileri arasında ciddi etkiler de bulunur. Bu etkiler solunum yetersizliği, kalp atışlarının düzensizleşmesi ve soluk borusunda şişmedir. Ciddi yan etkiler ile karşılaşıldığı takdirde bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir. Yan etkinin tedavi edilmesinin ardından ise ilaç tekrar kullanılmamalı ve farklı bir ilaca ya da eş değerlerine yönelmek gerekir. Contractubex’in genel yan etkileri şunlardır:
- Cildin tahriş olması
- Cildin kızarması
- Cildin şişmesi
- Morarma
- Kaşıntı
- Döküntü (kurdeşen – ürtiker)
İlacın kullanımı öncesi hastanın içindeki maddelere alerjisi olup olmadığını kontrol etmesi de ciddi yan etkilerin önüne geçebilmek için önemlidir.
Contractubex’in Muadili İlaçlar Nelerdir?
Contractubex’e benzer içeriklere ve etkiye sahip ilaçlar vardır. Bu ilaçlar Contractubex’in muadili ilaçlar olarak bilinir ve birbirlerinin yerine tercih edilebilirler. Contractubex’in muadili ilaçlar jel formatındadır ancak tüp ve flakon olarak da satışa sunulan eş değer ilaçlar bulunur. Contractubex’in muadili olarak belirlenen ilaçlar şunlardır:
- REGEN – D (150 mcg ve 60 mcg jel)
- NOSKAR
- BARICUS (100 gr jel)
- FITO (40 gr krem)
- HEBERPROT – P (75 mg, toz 1 flakon)
- HEPATUBEX (120 gr jel ya da 50 IU jel)
Bu ilaçların yanı sıra Contractubex’in kendisinin de muadili bulunur. 120 gr jel olarak satışa çıkan ilacın aynı zamanda 100 gr ve 50 gr jel seçenekleri de bulunur. Gramaj düştükçe ilacın fiyatında da orantılı bir azalma yaşanır.
Contractubex’in Güncel Fiyatı Ne Kadar?
Contracrubex’in fiyatı 2021 satış fiyatı ile aynıdır ve eczanelerden reçeteli olarak satın alınabilir. Reçetesiz olarak da satışa sunulan ilaç, eczaneden 171,81 Türk lirası karşılığında alınabilir. Contractubex’in muadili olan ilaçlar da benzer fiyatlara satışa sunulmuştur. En düşük fiyata sahip olan ilaç FITO olup ortalama fiyat ise 90,00 Türk lirasıdır. Contractubex’in bu fiyatı 120 gr jel formatındaki ilaç için geçerlidir.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.