Naprosyn Plus, Ağrı kesici ilaçlar grubun da yer alan naprosyn plus jel, aynı zamanda iltihap giderici olarak da kullanılabilir özelliktedir. Naprosyn plus ilaç içerisinde Naproksen ve Lidokain maddelerini bulundurur.
Hekimler tarafından reçete edilen ilaç, ağrılı omuz tutulması, bel ağrısı, kas ağrıları, romatizmalı ağrılar, siyatik, bursit, tendon iltihabı, tendon ve etrafını sarmalayan kılıf iltihabı, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı olarak gelişen burkulma, incinme ya da ezilme sonucunda ortaya çıkan şişlik veya kireçlenme ağrıları, eklem ağrıları ve genel anlamda vücut ağrı kesici olarak tercih edilir.
Ayrıca ilaç halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrit hastalığına da iyi gelir. Eklemlerde yaşanan ağrılar, şişlikler, tutukluk durumları ve eklem fonksiyonlarının zayıflaması durumlarında naprosyn plus kullanılabilir.
Naprosyn Plus Ne İçin Kullanılır?
Naprosyn Plus sadece eczanelerden satılmanın yanı sıra reçetesiz bir şekilde satılması da söz konusu değildir. İlacın reçete edilmesi ile birlikte bireyler tarafından naprosyn plus jel nedir araştırmaları yapılmaya başlanır. Tüpler şeklinde satışı yapılan ilaç, kas- iskelet sistemlerinin, yumuşak dokularda yaşanan uzun süreli ağrıların ve iltihap durumlarının giderilmesinde kullanılır. İlaç içerisindeki etken maddelerden dolayı yağsız, leke bırakmayan ve hoş kokulu bir yapıya sahiptir.
Bu özelliği sayesinde uygulandığı cilt bölgesinde serinletici bir etki yaratır. Naprosyn Plus omurga veya eklem bölgelerinde, aşırı zorlanmaya ve erozyona bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar, eklemlerin bulunduğu alanların çevresinde görülen yumuşak doku iltihapları, doku travmaları olarak bilinen ezilme ve burkulma, vücut genelinde ağrı, enflamasyon ve kas gerginliği görülen, kas sistemi rahatsızlıklarının hemen hemen tamamında kullanım için uygundur.
Naprosyn Jel Nasıl Kullanılır?
Naprosyn Jel reçete aracılığı ile satıldığı için doktor reçete de kullanım şekli hakkında bilgi verir. İlaç, herhangi bir olumsuz yaşanmaması adına hekimin tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Tedavi süresi boyunca doktorun talimatlarına mutlaka uyum gösterilmelidir.
Öyle ki doktorun tavsiyesi dışında yanlış kullanım yapılan ilaç, bireylerde yaşanan hastalığın olumsuzluklar ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Ayrıca Naprosyn Jel ağrı yaşanan bölgeye emilim sağlanana kadar sürülmeli, ortalama günde 2- 6 kez uygulanmalıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=LIAYjJRxJ54
Naprosyn Jel Olası Yan Etkileri
Tüm ilaçlarda olduğu gibi Naprosyn Jel kullanımında da yaşanabilecek olası yan etkiler vardır. Bu anlamda ilacın kullanımı sırasında veya sonrasında karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüz, dudak, dil ve boğaz bölgelerinde şişlik durumları yaşanabilir. Ayrıca uygulama bölgesinde kızarıklık, lekelenme, kaşıntı da görülen yan etkiler arasında yer alır.
Naprosyn Plus Jel Kullanımında Bilinmesi Gerekenler
İltihap giderici ve ağrı kesici özellik gösteren Naprosyn Jel, diğer ilaçlarda olduğu gibi kullanım aşamasında dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken birçok detay içerir. Öyle ki ilacın kullanımından önce mutlaka içerisindeki etken maddesi incelenmeli ve kişinin bu etken maddelerine karşı alerjik bir durumu var ise kesinlikle kullanmamalıdır.
İlacın kullanımı esnasında ağız ya da göz ile temasından kaçınılmalı, olası durumlarda bol su ile durulama işlemi yapılmalıdır. Naprosyn Plus Jel kullanımı aşamasında güneş ışınları ve yapay UV ışınlarına maruz kalınmamalıdır. İlaç, içerisindeki etken maddelerden dolayı cilt yüzeyinde hassasiyetlik yaratarak güneş ışınlarına karşı hassasiyet durumu söz konusu olabilir. Bu sebep ile ilaç kullanım aşamasında güneş ışınlarına maruz kalınması yanık ya da lekeler oluşabilir.
Cilt yüzeylerinde yaşanan enfeksiyonlu egzamalar, açık yaralar, kabartı ya da isilik oluşmuş cilt yüzeylerinde Naprosyn Jel kullanımı yapılmamalıdır. Ciltte bu tür yaşanan durumlarda tamamen iyileşmesi beklenilmeli ve iyileştikten sonra uygulanması gereklidir. İlaç sıvı bir yapıya sahip olduğundan sürüldükten sonra en az 10 on dakika beklenilmeli ve sonrasında giyinilmelidir.
Uygulama sonrasında banyo yapılması önerilmez. 2 yaşından küçük çocukların kullanımı için uygun olmayan ilaç, sürülen cilt bölgesinde bandaj, havlu ya da sıcak su torbası ile temas ettirilmemelidir. Ayrıca hamilelik veya emzirme dönemlerinde kullanım için doktor bilgisi dahilinde hareket edilmelidir.
İçerikteki videoyu görüntüleyemiyorsanız tıklayabilirsiniz.