Lercadip içeriğinde 10 mg lerkanidipin hidroklorür barındıran, yuvarlak, tek yüzü çentikli ve iki yüzü bombeli, homojen ve sarı renkli film kaplı tabletlerdir. 10 mg lerkanidipin hidroklorür içeren Lercadip, 30 tabletlik kutularda sunulmaktadır. Dihidropiridin grubu kalsiyum antagonisitler ve kalsiyum hücre zarına etki ederek, kalp kası ile düz kas hücrelerinin içine akımını durdurmaktadır. Damar düz kaslarını gevşetici bir etki yaratarak kan basıncının azalmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde Lercadip hipertansiyon sorunları tedavisinde tercih edilen bir ilaçtır.
Lercadip Ne İşe Yarar?
Günümüzde yüksek tansiyon şikayetleri yaşayan kişilerin yaygın olarak kullandığı ilaçlar arasında Lercadip ilk sıralarda yer almaktadır. Hafif ve orta şiddetli hipertansiyonun yani yüksek kan basıncının tedavisi için kullanılır. Sarı renkli, film kaplı tabletler halinde satışa sunulan Lercadip 20 mg, Lercadip 10 mg gibi özellikleri, hasta durumuna göre tercih edilebilir. İlacın ciddi yan etkileri olacağı için uzman bir hekim tavsiyesi olmadan kullanımı kesinlikle önerilmez. Etkin madde olarak 10 mg lerkanidipin hidroklorür içeren ilaç, hafif ve orta şiddette yüksek kan basıncı tedavilerinde doktor kontrolü sonrasında önerilmektedir.
Lercadip Nasıl Kullanılır?
Uygulama sıklığı ve dozu uzman bir hekim tarafından belirlenmelidir. Lercadip kullananlar genel itibariyle hipertansiyon şikayetleri yaşayanlardır. Başlangıç dozu olarka genelde 10 mg önerilse de bu doz ve kullanım süreleri doktor tarafından belirlenecektir. Yaklaşık 2 hafta ilacın etkileri gözlemlenir. Alınan sonuçlara göre yine doktor kontrolünde 20 mg olarak farklı bir doz uygulamasına da geçilebilir. Film kaplı tablet olarak üretilen Lercadip’in kullanımı da basittir. Lercadip kullanım şekli:
- Ağız yolundan, bol su ile çiğnemeden yutulur.
Sitemizden Cardura Nedir? Bilgilerine de bakabilirsiniz.
Lercadip’in Yan Etkileri Nelerdir?
Her ilaçta olduğu gibi Lercadip kullanımı sonrasında da belirli yan etkiler görülebilir. Olası bir yan etki görülmesi halinde en kısa sürede uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir. Lercadip yan etkileri arasında en sık şiddetli alerjik reaksiyonlar görülmektedir. El, ayak, bilek, yüz, dudak, ağız ve boğaz bölgelerinde şişme ile buna bağlı gelişen nefes güçlüğü, hırıltı, kaşıntı ve kurdeşen gibi unsurlar sayılabilir. Yan etkilerinin şiddetli ve hafif olmak üzere iki başlıkta incelenmesi mümkündür. Lercadip’in içeriğine karşı duyarlılığı olan bireylerde görülebilecek tüm yan etkiler ise kısaca şu şekildedir:
- Şiddetli Yan Etkileri: Alerjik reaksiyonlar, kalp ritminde bozulma, nefes darlığı, kalp krizi, bayılma, sarılık.
- Hafif Yan Etkileri: Baş ağrısı, halsizlik, bulantı, deride döküntü, ishal, kusma, sık idrara çıkma.
- Diğer Yan Etkiler: Baş dönmesi, diş etinde kabarma, ayak bileği ödemi, yüz kızarıklığı, kan basıncının düşmesi.
Lercadip’in Muadili İlaçlar Nelerdir?
Her ilaç farklı etken maddeler kullanılarak üretilir. Muadil ilaç kullanımı bu nedenle zaman zaman istenen etkileri vermeyebilir. Lercadip’in muadili ilaçlar arasında yine doktor kontrolüne ve tavsiyesine göre hipertansiyon tedavisi için uygun ilaçlar tercih edilebilir. Günümüzde Lercadip’in yanı sıra benzer rahatsızlıklar için tercih edilen muadil ilaçlar arasında; Adalat, Norvasc, Plendil, Benipin vb. ilaçlar sayılabilir. Ancak doktorunuzun önerisi dışında herhangi bir muadil ilaç tercih etmeniz kesinlikle tavsiye edilmez. Muadil ilaçların kullanımının yanı sıra aynı ilacın farklı dozları da kullanılırken mutlaka doktor tavsiyesi almak gerekir.
Lercadip’in Güncel Fiyatı Ne Kadar?
Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) şikayetlerine sahip kişilerin yaygın olarak tercih ettiği Lercadip, etken maddeleri sayesinde son derece etkili bir ilaçtır. Lercadip’in fiyatı içerik özelliklerine göre değişmektedir. 10 – 20 mg gibi alternatif dozlarda üretilen ilaç farklı fiyatlarla satışa çıkarılacaktır. Lercadip güncel fiyatını eczanelerden öğrenebilirsiniz.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.