SANELOC 50 MG 20 Değiştirilmiş Salınımlı Tablet

SANELOC 50 MG 20 Değiştirilmiş Salınımlı Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Her iki yüzünde de çentik bulunduran beyaz oblong şeklindeki tabletler olarak kullanılan SANELOC, 50 mg olarak kullanımdadır. SANELOC kutuları 20, 30 ya da 90 tablet içerebilmektedir.

SANELOC tabletleri fiziksel ya da zihinsel faaliyetler sonrasında ortaya çıkan stresin azalmasına destek vermektedir. Aynı zamanda da hormonları ve kalp atış hızını da dengelemektedir. SANELOC tabletlerinin kan basıncın yükselmesi, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, kalp çarpıntıları ve düzensiz kalp atışları dahilinde de ortaya çıkan bir rahatsızlık türü olarak görülebilmektedir.

SANELOC kullanıcıları daha önce kalp krizi geçirmiş olan hastalar olarak bilinmektedir. Bu hastaların kalp krizi oranlarını düşürmek ve ölüm riskini azaltmak adına SANELOC tabletlerini kullandıkları da söylenebilmektedir. Öte yandan kalp damar hastalıklarında da uygulanan bir tedavi yöntemi olarak da bilinmektedir. Migren hastaları adına da tercih edilen ilaçlar olarak ifade edilmektedir.

SANELOC 50 MG 20 Değiştirilmiş Salınımlı Tablet Nasıl Kullanılır?

SANELOC kullanımı esnasında doktorların ya da eczacıların yönlendirmeleri dikkate alınmalıdır. Gün boyu etkisini gösteren bu ilacı günde bir kere kullanmak yeterli olacaktır.

Ağızdan alınan bir ilaç olan SANELOC, kırılarak alınabilir. Bu tabletler su yardımıyla tüketilmeli ve ezilmeden yutulmalıdır.

Yaşlılar ve çocuklar için en uygun kullanım evresinde en düşük dozdan başlanması tavsiye edilmektedir. Böbrek rahatsızlığı çeken hastaların SANELOC kullanmalarında herhangi bir sakınca görülmemektedir. Ancak şiddetli karaciğer yetmezliği şikayeti olan kişilerin ise doktor kontrolünde doz alımlarının belirlenmesi de gerekmektedir. SANELOC tabletlerinin etkisinin az ya da fazla olması durumunda da doktorlara danışarak, gerekli alımların ne şekilde olacağına dair bilgi almak da önemlidir.

SANELOC 50 MG 20 Değiştirilmiş Salınımlı Tablet Yan Etkileri

SANELOC tabletlerinin yanlış kullanılması ya da doz aşımı halinde türlü yan etkiler kendini göstermektedir. Bu yan etkilerin herhangi birine rastlanılması durumunda da hastaların sağlık kurumlarına başvurmaları gerektiği önemle tavsiye edilmektedir.

Yaygın olarak SANELOC kullanıcılarının sersemlik hissi, baş ağrısı, baş dönmesi, kalp ritminde azalma, çarpıntı, uzuvlarda soğuma, bulantı, kusma, ishal ya da kabızlık görülebilmektedir.

Ruhsal olarak da depresyon ve konsantre olamama durumuna neden olan SANELOC, aynı zamanda da karıncalanma, kalp yetmezliği, uykusuzluk, kalp krizi, göğüs ağrısı, nefes darlığı, kilo alma ve kabus görme gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarabilmektedir.

SANELOC tabletlerinin yanlış kullanımı durumunda trombosit sayılarında azalma, asabiyet, huzursuzluk, iktidarsızlık, hafıza zorlamaları, zihin karmaşası, gözlerde kuruma, kulak çınlamaları, bayılma, karaciğer rahatsızlıkları, ciltte alerjik reaksiyonlar, sedef hastalığı, cinsel isteksizlik, aşırı terleme ve saç dökülmesine neden olabilmektedir.

Çok seyrek olarak SANELOC kullanımında ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında da hafızada zayıflama, göz iltihabı, kangren, nezle, ağızda kuruma, hepatit, eklem ağrıları ve kramplar da ortaya çıkabilmektedir.

Yorum yapın