Midemiz bazılarımız için en sık sorun çıkaran organların başında geliyor. Tüketilen besinlere karşı midenin gösterdiği reaksiyonlar bazı anlarda hayat kalitemizi ciddi şekilde düşürebilmekte. Rabelis mide sorunlarına karşı verilen mücadelede en önemli yardımcılardan bir tanesi. İnsanların sürekli olarak birbirine bu ilacı önermesi Rabelis nedir sorusunun sorulmaya başlamasına yol açıyor.
Kısaca Rabelis isimli ilacı tanımlamamız gerekirse hazımsızlık, ülser, gastrit ya da reflü gibi rahatsızlıklarda sorunun çözümü için kullanılan ve etkin maddesi sodyum olan bir ilaç olarak tanımlanabilir. Her bir tableti 20 mg. olarak karşımıza çıkar. Genellikle günde tek bir tablet alımı yeterli olmaktadır. Ortaya çıkmış olan rahatsızlığın türüne göre kullanım miktarı değişebilir.
Kimler Rabelis Kullanabilir? Kimler İçin Sakıncalı?
Rabelis eczanelerden reçetesiz olarak alınabilen ilaçlardan bir tanesi. Bu sebeple de birçok insan midesinde yaşadığını sorunun ardından Rabelis 20 mg almak için eczanelere koşuyor. Yetişkinler için rahatlıkla kullanılabilen bir ilaç konumunda olan Rabelis bazı özel durumlarda sakıncalar yaratabilmektedir. En doğrusu doktorlar ile görüşülmeden bu ilacın satın alınmaması olacaktır.
Midede yaşanan problemler sebebiyle daha öncesinde Rabelis benzeri ilaçları kullanmışsanız ve kullanım sürecinde alerjik reaksiyonlar göstermişseniz bu ilacı kullanmamanız gerekli olacaktır. Midede asit üretimini düşüren ve bu sayede sorunları büyük ölçüde ortadan kaldıran ilaçların etken maddesi değişse de diğer maddeler aynı kalabilir. Bu sebeple de alerjik reaksiyonun tekrarlanmasına yol açacaktır.
Karaciğerinde herhangi bir problem olan kişinin Rabelis kullanmaması gerekir. Rabelis 20 mg nedir araştırmasını yaptıktan sonra ürünün son derece etkili olduğunu gören kişiler bir an önce kullanmayı düşünebilirler. Karaciğerlerinde sorun varken ilacın kullanımı durumunda sorunlar büyüyebilecektir. Gebe ve emziren kadınların da zarar görmemesi adına kullanmaması önerilir.
Rabelis ilacını kullanmaması gereken diğer bir grup ise endoskopi yaptıracak olan kişilerdir. Endoskopi işlemi sindirim sisteminde yaşanan sorunları tespit etmek amacıyla yapılır. Eğer Rabelis kullanımı söz konusu olursa sorunlardan bazıları dönemlik olarak ortadan kalkacağından endoskopide gözükmez. Bu da yanlış bir teşhis konmasına ya da sorunun gözden kaçmasına yol açar.
Rabelis Nasıl ve Hangi Dozda Kullanılmalı?
Rabelis normal şartlarda günde 1 defa kullanılmaktadır. Günlük kullanımım açken yapılması en doğru tercih olacaktır. Kahvaltıdan hemen önce tüketilen Rabelis maksimum seviyede etki gösterebilir. Bazı hastalarda aç kullanımı mümkün olmayabilir. Özel bir durum sebebiyle aç olarak tüketemeyecek kişilerin tok karna tüketmesinde de bir sakınca olmamaktadır.
Rabelis gün içerisinde 10, 20, 40 ya da 60 mg üzerinde kullanılabilir. Ortaya çıkan rahatsızlık neyse o rahatsızlığa göre dozun ayarlanması gerekli olacaktır. Hazımsızlık durumunda 10, reflünün önlenmesi, tedavisi ve mide ülserinde 20, on iki parmak bağırsağı ülserinde 40 ve Zollinger-Ellison sendromunda 60 ile 120 mg arasında değilen dozlarda Rabelis kullanımı uygun olacaktır.
Ne Kadar Süre Rabelis Kullanılmalı?
Hastalar Rabelis satın aldıktan sonra hemen ilacı kullanmaya başlarlar. Midede yaşanan sorunlar ortadan kalkana kadar kullanım yeterli olacaktır. 2-3 günlük kullanım sonrasında sorunlar çözülürse Rabelis kullanımı bırakılabilir. Doktor kontrolüne gidilmemişse maksimum 2 hafta kullanılması gerekir. Sorunlar hala ortadan kalkmadıysa doktorlara gözükmek en doğru tercih olacaktır.
Rabelis Fiyatı Ne Kadar?
Son derece etkili olması ve reçetesiz kullanılabilmesi ile avantajlı bir seçim olan Rabelis fiyat olarak da çok rahatsız edici bir seviyeye sahip değildir. 30-35 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan Rabelis eczanelerden satın alınabilir. İlk etapta tek bir kutu almak en doğru seçim olacaktır.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz
Rabelis