Allerset üst solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kullanılan bir ilaçtır. Allerset’in kullanımı için önerilen 3 tip bulunur bunlar damla, şurup ve tablettir. Hastanın yaşına ve sağlık durumuna göre bu üç tipten biri önerilir. Kronik ürtiker hastaları başta olmak üzere alerji temelli rahatsızların ortaya çıkardığı semptomları tedavi etmek için önerilen bir ilaçtır. İlacın etken maddesi setirizindir ve genellikle 10 mg 20 film tablet olarak satılır.
Allerset Ne İşe Yarar?
Allerset’in kullanım alanı, semptomlara göre belirlenir. Özellikle alerjen etkiler sebebi ile daha sık kullanılan bir ilaçtır. Allerset kullananlar arasında saman nezlesi olan kişiler de bulunur. Daha çok mevsim bazlı alerjiler için tercih edilirken sebebi bilinmeyen cilt problemleri için de önerilir. Alerji temelinde kullanılan bir ilaçtır ve semptomların azalmasını sağlar. Allerset kullanırken özellikle içindeki etken maddelere hastanın alerjisi olup olmadığına dikkat etmek gerekir.
Allerset Nasıl Kullanılır?
Allerset’in kullanımı doktor veya eczacı tarafından önerildiği gibi olmalıdır. Eğer reçete ile alınıyor ise doktorun tavsiyesine, reçetesiz alınıyor ise eczanın tavsiyesine uymak önemlidir. Kullanıcıların bir uzman tavsiyesi alma fırsatı olmamış ise ilacın kullanım dozuna bakmaları gerekir. Allerset kullanımında doz belirlerken en önemli unsur hastanın yaşıdır. Çocuklar için tablet formu yerine şurup ya da damlanın tercih edilmesi gerekir. Tablet kullanımı için kişinin 6 yaşından büyük olması gerekir ve günde 5 mg’lık kullanılması gerekir.
Allerset’in Yan Etkileri Nelerdir?
Allerset’in de her ilaçta olduğu gibi bazı yan etkileri vardır ancak bu yan etkiler olası grup içerisinde yer alır ve yüzde yüz kesinliği bulunmaz. Yine de ilacın kullanımı esnasında dikkat edilmesi ve verilen dozun aşılmaması önemlidir. Allerset’in yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:
- Yorgunluk hissi,
- Uyku,
- Baş ağrısı ya da baş dönmesi,
- Stres ya da gerginlik,
- Karıncalanma,
- Ciltte kaşıntı (kurdeşen),
- Boğaz ağrısı,
- Karın (mide) ağrısı,
- Ani ishal.
Allerset’in yan etkileri arasında olasılığı daha yüksek olan maddelerdir. Bu yan etkilerin yanı sıra boğazda, ağızda ve soluk borusunda şişlik oluyor ise ilacın derhal bırakılması gerekir. Kalp atışında düzensizlik yaşandığında da ilaç tüketimi kesilmesi ve sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
Allerset’in Muadili İlaçlar Nelerdir?
Allerset’in muadili olan ilaçlar bulunur ve bu ilaçlar Allerset bulunamadığı takdirde aynı şekilde kullanılabilir. Allerset ile eş değer olarak satılan ilaçlar kullanılmadan önce eczacıdan ya da doktordan tavsiye alınması gerekir. Allerset’in muadili ilaçlar şu şekildedir:
- Cetiteva şurup ve tablet
- Cetryn 10 mg 10 ve 20 film tablet
- Hitrizin 10 mg 10 ve 20 film tablet ya da 20 ml damla
- Lergy 200 ml şurup
- Ressital 10 mg 10 tablet ya da 20 film tablet
- Rolinoz 10 mg 20 film tablet ya da 10 ml damla
- Setiral 10 mg 10 film tablet
- Yenizin 100 ml şurup
- Zyntra 10 mg 20 tablet ve film tablet ya da damla
Allerset’in Güncel Fiyatı Ne Kadar?
Allerset’in fiyatı 10 mg 20 film tablet olarak satışa sunulan ilacı 27,77 Türk lirasıdır. 3 Ocak 2022 itibari ile tüm ilaçların fiyatlarında güncelleme yapılmıştır. Allerset, 2021 yılında 23,17 Türk lirasına satışa sunulurken 2022 yılında ise zamlı fiyat ile raflarda yerini almaktadır. Normal reçeteli olan ilaç Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan kişiler için daha uygun fiyatlı satılabilir. Eczacıdan sağlık sigortası kapsamının öğrenilmesi gerekir. Eğer reçetesiz olarak alınıyor ise eczaneye 27,77 Türk lirası ödenmesi gerekir.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.